Paddenstoelen in de klas

Herfstactie 2017

Kweek zelf paddenstoelen met de kinderen

Ieder najaar schieten de mooiste paddenstoelen weer uit de grond. Maar hoe ontstaan paddenstoelen en waarom zie je ze vooral in de herfst? Hoe groeien paddenstoelen en hebben ze allemaal een hoedje? En waarom zijn ze zo belangrijk voor de kringloop van de natuur? Met het complete seizoenspakket ‘Paddenstoelen kweek je zo’ kunnen de kinderen zelf paddenstoelen kweken.

Kweekset inclusief lesmaterialen

Speciaal voor het basisonderwijs en de bso’s is een compleet pakket samengesteld met daarin: 

  • Kweekset om zelf paddenstoelen te telen
  • Zoekkaart Paddenstoelen
  • Handleiding voor de verzorging van de paddenstoelen
  • Uitgebreid lesmateriaal voor ieder niveau met werkbladen, activiteiten, kleurplaten etc.

Voor basisscholen en kinderopvang/bso

Voor groep 1 t/m 8 is de kweekset en het lesmateriaal goed te gebruiken. Ook voor bso’s en kinderopvangcentra is de set geschikt.

Bestellen 

Helaas, de besteltermijn voor de kweeksets is verstreken.

Je kunt wel gebruiken van onderstaand gratis lesmateriaal. Als je een paddenstoelenexcursie met je klas wilt, neem contact op voor de mogelijkheden.

Gratis geleverd 

In de week van 2 oktober 2017 wordt de set gratis afgeleverd op de school of bso.

Aan de slag

Je kunt al meteen met het opkweken beginnen. Na ca. 3 weken komen de paddenstoelen boven de grond. Belangrijk is dat de aarde vochtig blijft. Als je niet meteen met opkweken begint, bewaar de doos dan op een droge, koele plek.

Download hier gratis de lesmaterialen

 

Paddenstoelen excursie 

Ga met de kinderen naar paddenstoelen in de omgeving. In het bos of park vind je ze vast. Je kunt ook een excursie doen waarbij de kinderen uitleg krijgen van een natuurgids. De ontdekte paddenstoelen worden bestudeerd met een spiegeltje. Een onvergetelijke ervaring. Vraag naar de mogelijkheden.

 

Aan deze actie kunnen basisscholen en kinderopvangcentra in de gemeente Alkmaar meedoen (Alkmaar, Graft/De Rijp, Schermer).

Voor deze paddenstoelenactie werkt Natuur Gids Alkmaar samen met ANMEC.