Over ons

Natuur Gids Alkmaar is een online platform waarop natuur- en milieuorganisaties uit Alkmaar en de directe omgeving hun educatieve activiteiten aanbieden aan scholen en particulieren in Alkmaar. Natuur Gids Alkmaar brengt vraag en aanbod bij elkaar. Natuur Gids Alkmaar is een initiatief van de gemeente Alkmaar. Het project wordt uitgevoerd door de stichting Hortus Alkmaar. Coördinator en contactpersoon van het platform is Mieke Klerk.

Voor wie?
Natuur Gids Alkmaar is bedoeld voor alle scholen, bso’s, verenigingen én particulieren uit de gemeente Alkmaar. Het aanbod voor scholen en andere groepen bestaat uit activiteiten die u online zoekt en boekt. In de kalender op de homepage staat een overzicht van de activiteiten die op een vaste datum en/of locatie gehouden worden. Deze activiteiten zijn voor iedereen toegankelijk.

Werkwijze
Als er een aanvraag binnenkomt via de website, e-mail of telefoon, neemt Natuur Gids Alkmaar contact op met de organisatie die de activiteit uitvoert. Zodra de afspraak is gemaakt ontvangt de aanvrager bericht. Dat is in ieder geval binnen twee weken. De betaling en eventuele praktische afspraken (regenkleding meenemen, begeleiding enz.) dienen rechtstreeks met de organisator te worden afgestemd. Natuur Gids Alkmaar maakt een bevestiging van de reservering en stuurt deze aan zowel de aanvrager als de organisatie die de activiteit verzorgt.

Aanbieders natuur- en milieueducatie
Alle organisaties in Alkmaar en de directe omgeving (15 km), die activiteiten aanbieden op het  gebied van natuur- en milieueducatie, kunnen zich aansluiten bij Natuur Gids Alkmaar. Onder het kopje “Partners” leest u welke organisaties bij het platform zijn aangesloten. Neem voor meer informatie gerust contact op.

Partners

Neem contact op

Naam

E-mail

School/BSO

Groep/leeftijd kinderen

Activiteit

Bericht