zondag 1 juli

Zomer in de Wimmenummerduinen

Helaas, Zomer in de Wimmenummerduinen is al geweest. Je kunt er dus niet meer aan mee doen. Maar gelukkig hebben wij een overzicht van allerlei andere activiteiten die je nog wel kunt doen. Bekijk alle activiteiten.

Het is al wel warm geweest, maar ook nogal droog. De vraag is of de begroeiing in de Wimmenummerduinen er al echt zomers uitziet. De vlier en de duinroosjes hebben wat minder last van de droogte, bloeiende kruiden zijn misschien nog wat schaarser. Daar gaan we op 1 juli tijdens de maandelijkse IVN-wandeling eens goed naar kijken. Kruipend stalkruid, verschillende silene soorten, walstro, muurpeper staat nu hopelijk wel in bloei. We zoeken ook naar zo’n geheimzinnige bremraap, een bleekgele parasiet. Veel lentevogels houden zich nu stil, maar we horen mogelijk nog wel een fitis of een grasmus, een rugstreeppad of een groene kikker. We genieten sowieso van het afwisselende zeedorpenlandschap ten noorden van Egmond aan Zee.

Datum: zondag 1 juli 2018 – 10:00 tot 12:00 uur
We beginnen om 10 uur bij Sportcentrum De Watertoren in Egmond aan Zee. Van tevoren opgeven is niet nodig, wel zelf zorgen voor een toegangskaart van PWN (zie PWN.nl). Een donatie (richtlijn 2,50 euro) wordt op prijs gesteld.

Contactpersoon: e-mail: hanneke@ivnnkl.nl telefoon: 072 5337601

Deel op Social Media:

Terug naar de homepage