zaterdag 1 juli

Workshop: Alle kinderen naar buiten!

Helaas, Workshop: Alle kinderen naar buiten! is al geweest. Je kunt er dus niet meer aan mee doen. Maar gelukkig hebben wij een overzicht van allerlei andere activiteiten die je nog wel kunt doen. Bekijk alle activiteiten.

Buitenspelen is leuk! Dat is de reactie van bijna alle kinderen op buitenspelen. Maar buitenspelen is meer dan dat alleen want van buitenspelen worden kinderen gezonder, slimmer en socialer.

Op zaterdag 1 juli geeft natuurillustrator en auteur van het boek “Alle kinderen naar buiten’ een interactieve workshop in De Hoep. De workshop start om 14.00 uur. Toegang is gratis.

Elk kind geniet van buiten, 4 seizoenen lang! Waterdiertjes vangen, in bomen klimmen, je eigen parfum maken of een hut van takken bouwen, welk kind wil dat nu niet. De natuur is één grote speeltuin, het ideale ontdekkingsparadijs, om te zien, horen, proeven, voelen & ruiken. Dit zien wij dan ook graag in De Hoep!

Helaas spelen onze kinderen steeds minder buiten. Dit boek en deze workshop nodigen uit om vooral wél buiten te spelen. Het biedt inspiratie met veel beeld en boordevol concrete tips en ideeën.

Wat houdt de workshop in?

Tijdens de workshop gaan we samen ontdekken waarom het zo belangrijk is dat kinderen buiten in de natuur spelen.
U leert de natuur te bekijken door de ogen van het kind en ervaart hoe kinderen de natuur ontdekken.
De natuur is één grote speelgoedwinkel en speeltuin, samen gaan we winkelen en spelen. Of anders gezegd, we bedenken samen activiteiten die we met kinderen kunnen gaan doen in de natuur, met de mogelijkheden die de natuur ons biedt. Van actief bouwen, het doen van proefjes, tot het gezellig knutselen aan de keukentafel. Het boek ‘Alle kinderen naar buiten’ wordt gebruikt als inspiratiebron.
Als laatste gaan we brainstormen hoe we kinderen weer naar buiten krijgen, met de kennis die je hebt opgedaan.
Ook biedt Jasper deze dag zijn boek tegen een gereduceerd tarief aan.

Zie verder: http://www.jasperderuiter.com/workshops/

Deel op Social Media:

Terug naar de homepage