zondag 12 juni

Word Slootjesexpert tijdens de IVN Slootjesdag 2016!

Helaas, Word Slootjesexpert tijdens de IVN Slootjesdag 2016! is al geweest. Je kunt er dus niet meer aan mee doen. Maar gelukkig hebben wij een overzicht van allerlei andere activiteiten die je nog wel kunt doen. Bekijk alle activiteiten.

Weet jij wat er allemaal bij jou in de sloot leeft? Kom alles te weten over het waterleven en de waterkwaliteit in de Nederlandse sloten tijdens de IVN Slootjesdag op zondag 12 juni!

IVN Noord-Kennemerland en KNNV regio Alkmaar nemen kinderen van 4 tot 12 (samen met hun (groot)ouders) mee op ontdekkingsreis in een doodgewone sloot, een wondere wereld vol bootsmannetjes, kokerjuffers en schaatsenrijders. Onder begeleiding van de natuurgidsen worden de kinderen gestimuleerd om lekker te gaan ‘scharrelen’ langs de oevers van het water.

De IVN Slootjesdag 2016 is op zondag 12 juni van 10:00 tot 16:00 bij Het Maalwater (aan de zuidzijde van het Maalwater, achter Het Baafje en De Rietvink). Tijdens de ontdekkingsreis nemen we je mee in de onderwaterwereld van de sloten. Speuren met een schepnetje, verhalen, microscopen en proefjes zullen aanbod komen. Voor de kinderen is er een IVN Scharrelkids zoekkaart ‘Waterdiertjes’. Daar staan meer dan 35 waterdiertjes op, die je zelf in de sloot kunt zoeken. Vergeet bij deze activiteit ook vooral niet om je laarzen mee te nemen!

Opgeven voor de Slootjesdag is niet nodig, en de activiteiten vinden doorlopend plaats.

Kijk hier voor de locatie.

Foto: donderkopje, Johan Eilering

Deel op Social Media:

Terug naar de homepage