zondag 28 februari

Winterwandeling door het park de Rekerhout

Helaas, Winterwandeling door het park de Rekerhout is al geweest. Je kunt er dus niet meer aan mee doen. Maar gelukkig hebben wij een overzicht van allerlei andere activiteiten die je nog wel kunt doen. Bekijk alle activiteiten.

Zondagochtend 28 februari houdt het IVN zijn maandelijkse wandeling door het park de Rekerhout.

De winter is in volle gang en dat betekent voor planten en bomen dat de rustperiode is aangebroken. In zachte winters zoals dit jaar komen bomen kort na elkaar met stuifmeel, dus mensen met hooikoorts krijgen in de komende maanden alles tegelijk. Op dit moment zijn vooral de Hazelaar en Italiaanse Els al aardig aan het bloeien. Maar ook de Gele Kornoelje en zelfs zie je hier en daar al een bloeiende Sleedoorn, wat heel vroeg is.

Doordat het park nu zo´n open karakter heeft gekregen en de bomen geen blad meer dragen, kunnen we diverse wintergasten bekijken. De Koperwiek is zo’n gast, al ritselend op de grond is hij op zoek naar verborgen insecten.

Dus wanneer u zin heeft om te wandelen, alles over knoppen en vogels wilt horen, nodigt de IVN-gids u graag uit. De wandeling start om 10:00 uur bij de kinderboerderij. Er wordt een bijdrage gevraagd van 2,50 euro voor volwassenen; kinderen mogen gratis mee. Info: 072-5613318 of 06-14171864. O ja, vergeet niet om een verrekijker mee te nemen, want je weet maar nooit.

Foto: Paul Bannink

Deel op Social Media:

Terug naar de homepage