zaterdag 25 februari

Winterse vogelwandeling

Helaas, Winterse vogelwandeling is al geweest. Je kunt er dus niet meer aan mee doen. Maar gelukkig hebben wij een overzicht van allerlei andere activiteiten die je nog wel kunt doen. Bekijk alle activiteiten.

Om het leven in de tuin nog verder te stimuleren organiseert Intratuin Heerhugowaard op zaterdag 25 februari een winterwandeling door het Park van Luna. Onze eigen vogelexpert (en tevens auteur van Alkmaar heeft vleugels), Miranda Zutt, neemt je mee op avontuur. Na afloop loop je nooit meer op dezelfde manier door het park! Tijdens de ruim één uur durende wandeling ontdek je wat voor vogels zich schuil houden in het Park van Luna. Dit zullen in deze tijd van het jaar vooral de watervogels zijn. De smient is zo’n echte wintergast die zich hier tegoed doet aan gras. Het mannetje heeft een prachtige kastanjebruine kop met een gele kruin. De vrij onbekende krakeend is een onopvallende eend, prachtig subtiel gekleurd, die wel in Nederland broedt. En wie weet vliegt er net een roerdomp op, want die zitten hier ook verstopt in het riet. We ronden de wandeling af met een warme kop chocolademelk (of koffie/thee) in ons Tuincafé.

Aanmelden voor de vogelwandeling
De kosten bedragen 5 euro per persoon. Hiervoor krijg je een uitgebreide vogelwandeling door Park van Luna, een luxe kop warme chocolademelk en een vogelzoekkaart. De wandeling gaat op 25 februari om 10:00 uur van start bij Intratuin Heerhugowaard (op de ‘Leven in de tuin’-afdeling) en duurt tot circa 11:30 uur. Neem je verrekijker mee!

Deel op Social Media:

Terug naar de homepage