zondag 13 augustus

Waterdiertjes zoeken in de Oudorperhout

Helaas, Waterdiertjes zoeken in de Oudorperhout is al geweest. Je kunt er dus niet meer aan mee doen. Maar gelukkig hebben wij een overzicht van allerlei andere activiteiten die je nog wel kunt doen. Bekijk alle activiteiten.

Op zondag 13 augustus laat huisbioloog Dirk Barendregt welke waterdiertjes in de sloten van de Oudorperhout voorkomen. Met behulp van emmers en schepnetten worden zoveel mogelijk beestjes gevangen. De emmers worden geleegd in de platte bakken die op de picknicktafel staan en zo kunnen de diertjes goed bekeken worden. Naast de larven van muggen en waterjuffers, poelslakken, watermijt en bloedzuigers wordt er ook weleens een kikkertje of salamander gevangen. Natuurlijk gaan ze allemaal weer terug in de sloot. Een mooie excursie om (groot)ouders en kinderen enthousiast te maken over het rijke waterleven.

De excursie begint om 11:00 uur en aanmelden kan bij Dirk: d.barendregt2@upcmail.nl of 06-22383984. Voor vrienden en vrijwilligers van onze stichting is de excursie gratis, van anderen stellen we een vrijwillige bijdrage op prijs.

Wees er snel bij, want er is een beperkt aantal plaatsen voor deze excursie.

Deel op Social Media:

Terug naar de homepage