woensdag 25 oktober

Waterdag in De Hoep

Helaas, Waterdag in De Hoep is al geweest. Je kunt er dus niet meer aan mee doen. Maar gelukkig hebben wij een overzicht van allerlei andere activiteiten die je nog wel kunt doen. Bekijk alle activiteiten.

Regenbuien worden steeds heftiger, wat kunnen we daartegen doen? Ook droogteperiodes dienen zich vaker aan. Welke effecten heeft de klimaatsverandering op ons bebouwd gebied? Kunnen wij ons hiertegen beschermen? Als de zeespiegel stijgt, is er een groter risico op een dijkdoorbraak. Wat doe je dan?

Op de Waterdag ontdek en beleef je van alles over water en klimaatsverandering. In Bezoekerscentrum De Hoep in Castricum kunnen jong en oud terecht voor excursies en exposities, lezingen en presentaties over onderwerpen als overstromingen en droogte, stijgende zeespiegel en dijkbescherming, rioolzuivering, drinkwatervoorziening en de flora en fauna.

Er is van alles te beleven: excursies, presentaties, film, expo’s en het Weerbericht 2050 van Helga van Leur. Tuinplannen? Neem een plattegrond mee en krijg advies op maat voor een groene tuin. Meer info lees je hier.

Waar en wanneer

Op woensdag 25 oktober bent u tussen 10.00 en 16.00 uur van harte welkom bij Bezoekerscentrum De Hoep in Castricum. Toegang is gratis.

Voor sommige activiteiten is vooraf opgeven noodzakelijk. Meld u aan door contact op te nemen met Bezoekerscentrum De Hoep via 0251-661066 of kom langs bij onze balie.

De Waterdag is een gezamenlijk initiatief van gemeenten Bergen, Uitgeest, Castricum, Heiloo, drinkwaterbedrijf en natuurbeheerder PWN, Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier en IVN.

Deel op Social Media:

Terug naar de homepage