donderdag 28 juli

Wat vliegt er rond boven riet of plas?

Helaas, Wat vliegt er rond boven riet of plas? is al geweest. Je kunt er dus niet meer aan mee doen. Maar gelukkig hebben wij een overzicht van allerlei andere activiteiten die je nog wel kunt doen. Bekijk alle activiteiten.

Op donderdagavond 28 juli gaat de IVN-gids op stap in het nieuwe gedeelte van het Geestmerambacht. We starten vanaf vanaf de Nauertocht te Langedijk, tussen nr. 3-9. Daar kun je met een trekpontje de oversteek maken en zo kom je op de eilandjes.

We zien er één van de meest karakteristieke vogels, de lepelaar, foerageren en we zien visdiefjes nog hun acrobatische toeren uithalen. Misschien een bergeend, een Canadese gans, of kluten in hun natuurlijke omgeving.

Er bloeien vele bloemen langs het water en daar vinden we soms een atalanta, dambordje of dagpauwoog op om nectar te zuigen. Ook kunnen er zweefvliegen, bijen, hommels of libellen landen op een heelblaadje, engelwortel of smeerwortel.

Dit alles en nog veel meer kun je tegenkomen als je meegaat met de natuurgids in het nieuwe gedeelte van het Geestmerambacht. Kom en verwonder je over alles wat leeft en bloeit in dit nieuwe gedeelte.

Neem verrekijker en loep mee, als je die hebt!

datum: donderdag 28 juli
tijd: 19:30 – 21:00 uur
beginpunt: Bij het hek van het gebied tussen de nummers 3 en 9 van de Nauertocht in de gemeente Langedijk.
natuurgids: Annemarie van ’t Hoenderdal
opgave en info: geestmerambacht@ivnnkl.nl

Deel op Social Media:

Terug naar de homepage