zondag 17 januari

Wandeltocht en jutten op het strand – voor het hele gezin

Helaas, Wandeltocht en jutten op het strand – voor het hele gezin is al geweest. Je kunt er dus niet meer aan mee doen. Maar gelukkig hebben wij een overzicht van allerlei andere activiteiten die je nog wel kunt doen. Bekijk alle activiteiten.

Zondag 17 januari nemen IVN gidsen u mee naar mooie plekjes in de duinen en gaan samen met u jutten op het strand. De route gaat ca 2 km door de mooie kalkarme duinen ten zuiden van Bergen aan Zee waar ook in deze tijd van het jaar erg veel is te ontdekken. Op de terugweg over het strand wordt actief gejut: verzamelen van allerlei spullen die op het strand zijn te vinden. Haaieneieren, veen, bijzondere schelpen, flessenpost(?), …. Altijd weer een verrassing wat de zee aan land brengt. Soms is het veel, soms is het weinig, maar altijd interessant. Alle bijzondere zaken worden meegenomen en bij terugkomst in het gebouw Parnassia wordt hierover uitleg gegeven onder het genot van een kopje koffie, thee of fris.

Het is geen lange wandeling en dus ook geschikt voor kinderen. Het advies is wel om goede wandelschoenen aan te trekken en warm te kleden.
De start van de wandeling is op zondag 17 januari om 10 uur in het IVN Parnassiagebouw te Bergen aan Zee. De hele excursie inclusief uitleg duurt ca 2 uur.
(Bij de rotonde in Bergen aan Zee rechtdoor, eerst weg links en volg de groene wegwijzers ‘IVN Parnassia’.) (Deelname € 2,50. kinderen gratis)

Deel op Social Media:

Terug naar de homepage