zondag 7 februari

Wandeling in de Wimmenummerduinen

Helaas, Wandeling in de Wimmenummerduinen is al geweest. Je kunt er dus niet meer aan mee doen. Maar gelukkig hebben wij een overzicht van allerlei andere activiteiten die je nog wel kunt doen. Bekijk alle activiteiten.

Het Nachtegalenpad in Egmond aan den Hoef is in de wintermaanden de startplaats van de maandelijkse IVN-natuurwandeling. Zondag 7 februari beginnen we in het domein van de landjes, het nollenlandschap met vakantiehuisjes voor de Zaanse arbeiders vlak na de tweede Wereldoorlog. Even verderop zie je optrekjes, schuurtjes, met het bijbehorende stukje land, dat met enige moeite groenten en aardappelen kan voortbrengen.

Je aandacht kan alle kanten uit: verrassende huisjes, een volière die ook veel vrije vogeltjes aantrekt, een fraaie conifeer die er niet thuis hoort, enzovoort. En soms beland je in een stille hoek met een prachtig landschap vóór je.

We beginnen om 11 uur in de morgen bij het PWN-informatiebord op het parkeerterrein aan het Nachtegalenpad, aan de noordkant van Egmond aan den Hoef. U moet zelf zorgen voor een toegangskaart voor het Noord-Hollands Duinreservaat van PWN. Warme kleding en stevige schoenen aanbevolen. De wandeling duurt ruim 2 uur. Een donatie van 2 euro 50 wordt op prijs gesteld. Opgeven vooraf is niet nodig.

Voor nadere inlichtingen kunt u mailen:hanneke@jpdg.nl of bellen: 072 5337601.

Foto: Pieter de Groot

Deel op Social Media:

Terug naar de homepage