zondag 17 januari

Wandeling door de lanen van Nijenburg

Helaas, Wandeling door de lanen van Nijenburg is al geweest. Je kunt er dus niet meer aan mee doen. Maar gelukkig hebben wij een overzicht van allerlei andere activiteiten die je nog wel kunt doen. Bekijk alle activiteiten.

Het landgoed Nijenburg heeft in de 18de en 19de eeuw zijn vorm gekregen die ook nu nog duidelijk herkenbaar is het patroon van lanen en paden. Het bekendst is de Westerlaan, die gericht is op het punt waar op de langste dag de zon ondergaat, maar kent U de Kraaienlaan, de Kuillaan en het Spokenboslaantje?

Tijdens de IVN-wandeling op zondag 17 januari zoeken we deze en andere plekken op die het landgoed zijn bijzondere karakter geven zoals erkend en beschermd als Rijksmonument. Reken op een stevige wandeling.

We beginnen, zoals gewoonlijk, om 10 uur bij de Kattenberg aan de Kennemerstraatweg in Heiloo en blijven ongeveer twee uur bezig. Opgave vooraf is niet nodig. Warme kleding en waterdicht schoeisel aanbevolen. Een donatie (richtlijn 2,50 euro) wordt op prijs gesteld. Voor nadere inlichtingen kunt u mailen naar IVN-Heiloo@hccnet.nl of bellen: 072–5325110.

Foto: Paul ten Have

Deel op Social Media:

Terug naar de homepage