woensdag 30 december

Wandelexcursie: Slag bij Castricum [VOL]

Helaas, Wandelexcursie: Slag bij Castricum [VOL] is al geweest. Je kunt er dus niet meer aan mee doen. Maar gelukkig hebben wij een overzicht van allerlei andere activiteiten die je nog wel kunt doen. Bekijk alle activiteiten.

Altijd al meer willen weten over de Slag bij Castricum? Dan is dit uw kans! Boswachter Jan Zijlstra en “soldaat” Cor Prins nemen u op woensdag 30 december mee op een spannende ontdekkingstocht langs de belangrijkste plekken van deze veldslag. De wandeling start om 10:30 uur bij Hof van Kijk Uit.

Twee jaar geleden vond amateur archeoloog Cor Prins een gesneuvelde Russische soldaat in de duinen. Niet zomaar een soldaat, maar eentje uit de tijd van de Slag bij Castricum! Voor Cor was dit een fantastische ontdekking, want hij deed al jaren onderzoek naar de geschiedenis van de Slag bij Castricum.

Op 30 december nemen Boswachter Jan Zijlstra en “soldaat” Cor u mee op een wandeling langs de spannendste veldslaglocaties en krijgt u de bijbehorende verhalen te horen. Daarnaast laten zij bijzondere voorwerpen zien uit de tijd van de Slag bij Castricum! Boswachter Jan zal tijdens de wandeling meer vertellen over het ontstaan van de duinen en hoe het tegenwoordig beheerd wordt.

De wandelexcursie is geschikt vanaf 6 jaar oud. De toegangsprijs bedraagt €5 per persoon. Kinderen tot 12 jaar mogen gratis mee.

Datum: woensdag 30 december 2015
Tijd: van 10:30 tot 12:30 uur
Kosten: € 5,00 per persoon
Locatie: Zanderij, Castricum

Aanmelden kan hier.

Deel op Social Media:

Terug naar de homepage