zondag 1 mei

Wandelen in de Wimmenummerduinen

Helaas, Wandelen in de Wimmenummerduinen is al geweest. Je kunt er dus niet meer aan mee doen. Maar gelukkig hebben wij een overzicht van allerlei andere activiteiten die je nog wel kunt doen. Bekijk alle activiteiten.

Op een warme dag in het voorjaar kunnen spreeuwen geluiden produceren die je niet vaak hoort. Het is de extaseroep. In het spreeuwengemoed is weer plaats voor andere zaken, dan de dagelijkse zorgen. Het geluid lijkt op het fluiten van een geweerkogel, schrijft Joop Dam in “Op het Buitenspoor”, een natuurboekje uit 1955.
Wij zullen tijdens de wandeling op zoek gaan naar meer signalen van de lente: de ontluikende planten, de uitbottende struiken, de eerste vlinders en hommels.

Zondag 1 mei lopen we de maandelijkse IVN-wandeling in de Wimmenummerduinen. We beginnen om 10 uur bij Sportcentrum De Watertoren aan de Watertorenweg in Egmond aan Zee. Van te voren opgeven is niet nodig, wel zelf zorgen voor een toegangskaart voor het Noord-Hollands Duinreservaat van PWN (bv. bij de automaat aan de Woudweg of op internet: http://www.pwn.nl/). Een donatie (richtlijn 2,50 euro) wordt op prijs gesteld.

Voor nadere inlichtingen kunt u mailen, hanneke@ivnnkl.nl of bellen: 072 5337601.

Foto: Paul ten Have

Deel op Social Media:

Terug naar de homepage