zaterdag 27 en zondag 28 mei

Wadexcursie: welk voedsel vinden de vogels in de bodem van het wad

Helaas, Wadexcursie: welk voedsel vinden de vogels in de bodem van het wad is al geweest. Je kunt er dus niet meer aan mee doen. Maar gelukkig hebben wij een overzicht van allerlei andere activiteiten die je nog wel kunt doen. Bekijk alle activiteiten.

Bergeenden zijn verzot op Wadslakjes, Eidereenden eten Kokkels en Mosselen, Scholeksters zijn daar ook niet vies van. Meeuwen laten Japanse oesters en Amerikaanse Zwaarscheden van een paar meter hoogte vallen om de inhoud op te kunnen eten. Kanoeten eten veel Nonnetjes en kleine Kokkeltjes voor ze doortrekken naar hun broedgebieden. Naast deze schelpdieren eten deze vogels ook wel een Wadpier en een Zeeduizendpoot.
Krabben en Heremietkreeften kraken ook wel een schelpdier.

Tijdens een wadexcursie op zaterdag 27 mei of zondag 28 mei kunt u kennismaken met het voedsel van bovengenoemde vogels. Misschien dat u een aantal van die vogels ook kunt zien, maar meestal zijn die wat verder op het wad aan het voedsel zoeken tijdens laag water.

De wadexcursies starten op beide dagen om 15.00 uur, vanuit het Natuurinfocentrum Balgzand, ’t Kuitje, Oostoeverweg 80, tel. 0223-635862 (alleen tijdens openstelling). Het Natuurinfocentrum is een uur voor aanvang van de excursie open. In de aquaria zwemmen momenteel een aantal soorten platvissen, harnasmannetje, puitalen, zeenaalden. Krabben een heremietkreeften zijn ook van de partij.
De kosten voor de excursie zijn: € 5,00 per volwassene en € 3,50 per kind t/m 12 jaar . Toegang infocentrum is gratis. Voor koffie, thee en limonade wordt gezorgd.
Voor meer informatie: tlf. 0223-635340 en www.kuitje-balgzand.nl

Deel op Social Media:

Terug naar de homepage