zaterdag 21 en zondag 22 april

Wadexcursie voor het hele gezin

Helaas, Wadexcursie voor het hele gezin is al geweest. Je kunt er dus niet meer aan mee doen. Maar gelukkig hebben wij een overzicht van allerlei andere activiteiten die je nog wel kunt doen. Bekijk alle activiteiten.

Ten zuidoosten van Den Helder ligt een prachtig natuurgebied, het Balgzand. Het Balgzand is het meest westelijk deel van het werelderfgoed Waddenzee. Het gebied is niet vrij toegankelijk daarom organiseert de Waddenvereniging werkgroep Den Helder regelmatig wadexcursies. Op die manier kunt u kennis maken met dit prachtige gebied.

Op het Balgzand komen enorme aantallen vogels voor. Waarom komen die vogels hier? Ze vinden hier een tafeltje dekje. De wadbodem is rijk aan voedsel. Wadpieren, zeeduizendpoten en allerlei schelpdieren. In het water vinden ze garnalen en jonge vis.
Een van die vogelsoorten is de Bergeend. Hij eet graag wadslakjes, schelpdiertjes van een paar millimeter groot. Met de gids gaat u die wadslakjes zoeken. Ook wordt er gezocht naar de koe van het wad, de alikruik. Maar ook andere dieren en planten komen aan bod.

Bij terugkomst staan de microscopen klaar om allerlei dieren eens wat nader te bekijken. In de aquaria zitten allerlei soorten dieren en in de speciale voelbak mogen de kinderen met hun handen kennis maken met deze dieren.

Op zaterdag 21 april is het natuurinfocentrum Balgzand, ’t Kuitje, open vanaf 16.00 uur. Na een korte inleiding start de wadexcursie om 16.30 uur.

Op 22 april is ’t Kuitje open vanaf 17.00 uur en start de wadexcursie om 17.30 uur.
De kosten voor de excursie zijn: volwassenen € 5,00 p/p kinderen t/m 12 jaar € 3,50 p/k. Bezoek aan het infocentrum is gratis. Koffie /thee/ limonade staat klaar.
Het infocentrum vindt u aan de Oostoeverweg 80 in Den Helder tlf 0223-635862 (alleen tijdens openstelling).
Informatie: 0223-635340 of 0223-633210. Meer informatie vindt u op: www.kuitje-balgzand.nl

Deel op Social Media:

Terug naar de homepage