zondag 24 juni

Wadexcursie: proef zeekraal en zoutmelde

Helaas, Wadexcursie: proef zeekraal en zoutmelde is al geweest. Je kunt er dus niet meer aan mee doen. Maar gelukkig hebben wij een overzicht van allerlei andere activiteiten die je nog wel kunt doen. Bekijk alle activiteiten.

Na een lang koud voorjaar is de plantengroei op de schorren in volle gang. Er groeien verschillende soorten op schorren van het Balgzand. Deze planten zijn geheel aangepast aan het leven in en bij het zoute water. Ze hebben ook bijzondere namen zoals schorrekruid, zoutmelde, zilte schijnspurrie, zeeweegbree en niet te vergeten zeekraal en lamsoor.

Een aantal planten is eetbaar zoals zeekraal en zoutmelde. Soms staan er ook zeeasters. Het blad daarvan is ook eetbaar. De Zeeuwen noemen dat blad Lamsoor, niet te verwarren met het echte lamsoor. Wilt u ook eens zeekraal of zoutmelde proeven kom dan zondag 24 juni naar het Natuurinformatiecentrum Balgzand ’t Kuitje.

De wadexcursie start zondag 24 juni om 09.30 uur. Waddengidsen nemen u mee naar de schorren en verder het wad op.
Een bezoek aan het infocentrum is gratis. Het infocentrum is open vanaf 09.30 uur. Kosten voor een excursie: volwassenen € 5,00 p/p. Kinderen t/m 12 jaar betalen € 3,50 per kind. Een bakje koffie of thee en limonade voor de kinderen is bij de prijs inbegrepen. U vindt het infocentrum aan de Oostoeverweg 80 in Den Helder, tlf. 0223-635862 (alleen tijdens openstelling). Voor meer informatie: 0223-635340 of 633210. Kijk ook op www.kuitje-balgzand.nl.

Op de foto zie je zoutmelde.

Deel op Social Media:

Terug naar de homepage