zondag 21 augustus

Wad excursies voor het hele gezin

Helaas, Wad excursies voor het hele gezin is al geweest. Je kunt er dus niet meer aan mee doen. Maar gelukkig hebben wij een overzicht van allerlei andere activiteiten die je nog wel kunt doen. Bekijk alle activiteiten.

Op het Balgzanderwad is in de maanden juli en augustus veel te zien. De planten op de schorren staan volop in bloei, vooral het lamsoor. Op het water zijn jonge bergeenden te zien en boven het water vele sterns en meeuwen op jacht naar een visje. Vele wiersoorten zijn aanwezig onder andere zeesla, knotswier, purperwier en iers mos. In de kleine geultjes liggen de wadslakjes. In de bodem de zandkokerworm, rode draadwormzeeduizendpoten en niet te vergeten de wadpier.

In het water vele garnalen en aasgarnaaltjes. Maar zittend op de dijk kunt u genieten van de prachtige luchten boven het wad en als het mee zit laat een zeehond zich zien.

Wilt u ook genieten van deze prachtige natuur of wilt u meer weten over deze planten en dieren kom dan naar het Natuurinfocentrum Balgzand, ’t Kuitje. De Waddenvereniging werkgroep Den Helder verzorgt op onderstaande data wadexcursies:

Zondag 21 augustus start de wadexcursie om 15.30, Kuitje open vanaf 14.30 uur;

Een bezoek aan het infocentrum is gratis. Kosten voor een excursie: volwassenen € 5,00, p/p. Kinderen t/m 12 jaar betalen € 3,50 per kind. Een bakje koffie of thee en limonade voor de kinderen is bij de prijs inbegrepen. U vindt het infocentrum aan de Oostoeverweg 80 in Den Helder, tlf. 0223-635862 (alleen tijdens openstelling). Voor meer informatie: 0223-635340 of 633210. Kijk ook even op onze website www.kuitje-balgzand.nl

Deel op Social Media:

Terug naar de homepage