zondag 16 september

Vroege herfst in het Heilooër Bos

Helaas, Vroege herfst in het Heilooër Bos is al geweest. Je kunt er dus niet meer aan mee doen. Maar gelukkig hebben wij een overzicht van allerlei andere activiteiten die je nog wel kunt doen. Bekijk alle activiteiten.

Met zo’n lange droogteperiode die we gehad hebben was het de vraag of er deze herfst nog wel paddenstoelen zouden verschijnen in het bos. Gelukkig lijkt dat wel mee te vallen, want er zijn al aardig wat russula’s en boleten te zien. Ook verder lijkt het al aardig herfstig te worden in het bos, met fel gekleurde bessen van lijsterbes, Gelderse roos en meidoorn. Maar bij de maandelijkse IVN-natuurwandeling in het Heilooër Bos, zondagmorgen 16 september, gaat het toch vooral om de paddenstoelen. Dat zijn de vruchtlichamen van zwammen die permanent in de grond of in hout aanwezig zijn. Ze komen te voorschijn als de omstandigheden gunstig zijn, vooral bij vochtig weer en als het niet te koud is.

We beginnen om 10 uur bij de Kattenberg aan de Kennemerstraatweg in Heiloo en blijven ongeveer twee uur weg. Een spiegeltje om onder de hoedjes van de paddenstoelen te kijken komt goed van pas.

Datum: zondag 16 september 2018 – 10:00 tot 12:00 uur
Opgave vooraf is niet nodig. Een donatie (richtlijn 2,50 euro) wordt op prijs gesteld.
Locatie: De Kattenberg, Kennemerstraatweg, tegenover de oprijlaan naar landgoed Nijenburg, 1851 Heiloo
Contactpersoon: email: IVN-Heiloo@hccnet.nl, telefoon: 072 532 5110

Deel op Social Media:

Terug naar de homepage