zondag 2 oktober

Vroege herfst in de Wimmenummer duinen

Helaas, Vroege herfst in de Wimmenummer duinen is al geweest. Je kunt er dus niet meer aan mee doen. Maar gelukkig hebben wij een overzicht van allerlei andere activiteiten die je nog wel kunt doen. Bekijk alle activiteiten.

Op zondag 2 oktober vindt de maandelijkse IVN-natuurwandeling in de Wimmenummer duinen plaats.

In de herfst en winter hebben we een ander vertrekpunt: het PWN-informatiebord aan het Nachtegalenpad aan de noordkant van Egmond aan den Hoef. En we beginnen een uurtje later, om 11 uur. De wandeling gaat nu deels langs de binnenduinrand, waar het wat beschutter is, en deels door het open duin.

We kijken naar typische herfstverschijnselen zoals verkleurende bladeren, paddenstoelen, allerlei vruchten, zaden en bessen, maar ook naar nog even opbloeiende zomerplanten. En misschien zijn de typische wintervogels, zoals de Kramsvogel, al gearriveerd.

We beginnen zondagmorgen 2 oktober, om 11 uur, bij genoemd verzamelpunt. De wandeling duurt ongeveer 2 uur. Van te voren opgeven is niet nodig, wel zelf zorgen voor een toegangskaart voor het Noord-Hollands Duinreservaat van PWN. Een donatie (richtlijn 2 euro50) wordt op prijs gesteld.

Voor nadere inlichtingen kunt u mailen: hanneke@ivnnkl.nl of bellen: 072 5337601.

Foto: Paul ten Have

Deel op Social Media:

Terug naar de homepage