zondag 24 april

Voorjaarswandeling in de Rekerhout

Helaas, Voorjaarswandeling in de Rekerhout is al geweest. Je kunt er dus niet meer aan mee doen. Maar gelukkig hebben wij een overzicht van allerlei andere activiteiten die je nog wel kunt doen. Bekijk alle activiteiten.

De natuurgidsen van het IVN nemen u op zondag 24 april mee door het park De Rekerhout in Alkmaar.

Na een rustige start van de lente hebben we de afgelopen weken lekker maar koud voorjaarsweer gehad. Dit heeft toch een explosie te weeg gebracht, kijk maar eens hoe snel alles groen is geworden.

Heel veel vogels zingen er nu lustig op los, waarom? Dat zal de gids graag vertellen. Neem een verrekijker mee, want er zijn nu best veel zomergasten.

De Wilde Kievitsbloem is zeldzaam in Nederland, maar staat in het moerasgedeelte van het park prachtig te bloeien. Maar ook voorjaarsplanten zoals de Dotterbloem, Speenkruid, Groot hoefblad en Pinksterbloemen staan in het park te schitteren. De Krentenboom valt nu erg op door zijn prachtige combinatie van witte bloemen en licht bruin blad. Uiteraard worden er ook allerlei wetenswaardigheden over verteld.

Een van de mooiste tuinen van Alkmaar, de Kruidentuin, slaan we niet over. Een echte aanrader op deze zondagmorgen!

De wandeling begint om 10 uur en duurt ongeveer anderhalf uur. We starten vanaf de kinderboerderij in het park, Krielenzand 5, Alkmaar. Volwassenen betalen 2,50 euro, kinderen mogen natuurlijk gratis mee. Voor informatie kunt u bellen met: 072-5613318.

Foto: kievitsbloemen, Paul Bannink

Deel op Social Media:

Terug naar de homepage