zaterdag 23 april

Voorjaar op het Balgzanderwad

Helaas, Voorjaar op het Balgzanderwad is al geweest. Je kunt er dus niet meer aan mee doen. Maar gelukkig hebben wij een overzicht van allerlei andere activiteiten die je nog wel kunt doen. Bekijk alle activiteiten.

Het is nog wat fris, maar langzamerhand komen de waddieren te voorschijn. De jonge platvisjes zwemmen vanuit de Noordzee de Waddenzee binnen. Op het wad zijn allerlei hoopjes slik te vinden en er zitten zeer veel kleine gaatjes in de wadbodem.

Bent u nieuwsgierig naar deze verschijnselen in de wadbodem of wilt u ook eens een kleine platvis vangen en bekijken? Kom dan zaterdag 23 april naar het Natuurinfocentrum Balgzand ’t Kuitje.’t Kuitje open om 13.30 uur, de wadexcursie start om 14.30 uur. Kinderen kunnen sporen zoeken van vogelpoten en daar een gipsafdruk van maken. Het infocentrum is gratis toegankelijk. In het natuurinfocentrum kunt u een aantal vissoorten en andere waddieren in de aquaria bewonderen. Onder de microscoop kunt u openstaande zeepokken en andere dieren bewonderen.

Kosten voor de wadexcursie: volwassenen € 5,00, kinderen t/m 12 jaar € 3,50. De koffie en limonade staan klaar.
Het Natuurinfocentrum vindt u aan de Oostoeverweg 80, in Den Helder. Kijk voor meer informatie op www.kuitje-balgzand.nl . U kunt ook bellen naar 0223-635340.(tlf.nr. Kuitje 0223-635862, alleen tijdens openstelling).

Deel op Social Media:

Terug naar de homepage