zaterdag 12 maart en zondag 13 maart

Vogels kijken bij Fort bij Krommeniedijk

Helaas, Vogels kijken bij Fort bij Krommeniedijk is al geweest. Je kunt er dus niet meer aan mee doen. Maar gelukkig hebben wij een overzicht van allerlei andere activiteiten die je nog wel kunt doen. Bekijk alle activiteiten.

Duizenden trekvogels zullen in het weekeinde van 12 en 13 maart rond het Fort bij Krommeniedijk neerstrijken, tijdens het jaarlijkse vogelkijkfestijn waarbij grote delen van de landerijen rond het fort onder water zijn gezet. En voor fortliefhebbers is het de allerlaatste kans om de vesting in haar oude glorie te bewonderen: het fort gaat op de schop!

Nooit hoefde het gebied rond de vesting voor oorlogsdoeleinden onder water te worden gezet, maar de laatste jaren vindt wél ieder voorjaar inundatie plaats ten behoeve van de eerste trekvogels. Voor deze vroege vogels is het plasdrasterrein ideaal om te foerageren, een gebeurtenis waar honderden vogelaars op afkomen. Van lepelaar tot slechtvalk, van kemphaan tot bonte strandloper: in de vorige editie werden ruim 60 vogelsoorten waargenomen, waaronder 4500 grutto’s! Op het talud van het fort zullen vogelbeschermingswacht Zaanstreek en medewerkers van Cameraland statieven met kijkers en fotoapparatuur opstellen waarmee bezoekers de trekvogels kunnen observeren.

Datum: zaterdag 12 en zondag 13 maart 2016

Tijd: 10.00-16.00 uur
Locatie: Fort bij Krommeniedijk, Lagedijk 22, 1911 MT Uitgeest. Dit is vlakbij Krommeniedijk.
Kosten: € 2 p.p. inclusief rondleiding in het fort. Ter plekke te betalen. Kinderen tot 12 jaar gratis.

Meer informatie vindt u op de website van Fort bij Krommendijk.

Deel op Social Media:

Terug naar de homepage