zondag 5 juli

Vlinder-, libellen- en insectendag bij Schaapskooi Bergen

Helaas, Vlinder-, libellen- en insectendag bij Schaapskooi Bergen is al geweest. Je kunt er dus niet meer aan mee doen. Maar gelukkig hebben wij een overzicht van allerlei andere activiteiten die je nog wel kunt doen. Bekijk alle activiteiten.

Zondag 5 juli organiseert IVN Noord Kennemerland samen met het KNNV een speciale vlinder/libellen/insecten-dag bij de Schaapskooi in Bergen. Van 10.00 – 16.00 uur is er voor jong en oud van alles te zien, te doen en te leren over het leven van deze fascinerende dieren. Bekijk ze in de natuur, op foto’s en onder een microscoop. Lees in boeken, folders, etc. alles over hun fascinerende leven.

Er worden ’s ochtends en ’s middags lezingen gegeven en vlinderwandelingen georganiseerd. Spannende verhalen worden voorgelezen over avonturen die met deze dieren te maken hebben. Ontdek nachtvlinders en krijg antwoord op al je vragen. Verder zijn er allerlei knutselactiviteiten, schminken en kraampjes met wetenswaardigheden over deze dieren. Er is een imker aanwezig en de schapen staan in de stal. Er zijn ook gidsen die bij een poel met schepnetjes en in bakken
je een inkijk geven in de wonderlijke waterwereld. Kom vlindervinden!

Kortom een gezellige dag voor jong en oud die u niet mag missen.
Er zijn geen kosten aan verbonden.
Kijk op www.ivnnkl.nl voor verdere details en tijdstippen.
De Schaapskooi ligt bij Bergen vlakbij de rotonde naar Bergen aan Zee. Parkeren: ca 200 meter richting Bergen aan Zee: parkeerplaats Uilenvangerweg. Er is echter maar beperkte parkeergelegenheid, dus kom zoveel mogelijk op de fiets. Parkeren in de bermen is niet toegestaan!

Deel op Social Media:

Terug naar de homepage