zondag 2 juli

Vlinder-, libellen- en insectendag bij Schaapskooi Bergen

Helaas, Vlinder-, libellen- en insectendag bij Schaapskooi Bergen is al geweest. Je kunt er dus niet meer aan mee doen. Maar gelukkig hebben wij een overzicht van allerlei andere activiteiten die je nog wel kunt doen. Bekijk alle activiteiten.

Zondag 2 juli organiseren IVN Noord-Kennemerland en PWN een speciale vlinder/libellen- en insectendag bij de Schaapskooi in Bergen.

Van 10.00 – 16.00 uur is er voor jong en oud van alles te zien, te doen en te leren.

In de nacht worden er nachtvlinders gelokt en deze zijn op deze dag in een speciale Nachtvlinderpeepshow, live te bewonderen.

Door deskundigen wordt voorlichting gegeven over vlinders, libellen en bijen. Broeder Frans van de vlindertuin van de abdij van Egmond heeft prachtige vitrines uit zijn bijzondere collectie beschikbaar gesteld. Doorlopend vinden er workshops vlinder-fotografie plaats. Neem je camera mee! ’s Ochtends en ’s middags worden lezingen gegeven en vlinderwandelingen georganiseerd. Spannende verhalen worden voorgelezen over avonturen die met deze dieren te maken hebben. Rondom de schaapskooi tref je allerlei knutselactiviteiten aan en kraampjes met wetenswaardigheden over deze dieren. Er is een imker aanwezig, je kunt honing proeven en kopen en er kunnen gezichten worden geschminkt.

Kortom een gezellige dag voor jong en oud die u niet mag missen!

De toegang is gratis.

Kijk op www.ivnnkl.nl voor verdere details en tijdstippen.

De Schaapskooi ligt bij Bergen vlakbij de rotonde naar Bergen aan Zee. Parkeren: ca 200 meter richting Bergen aan Zee: parkeerplaats Uilenvangerweg. Er is echter maar beperkte parkeergelegenheid, dus kom zoveel mogelijk op de fiets.

Parkeren in de bermen is niet toegestaan!

Deel op Social Media:

Terug naar de homepage