zaterdag 21 april

Vleermuiscursus

Helaas, Vleermuiscursus is al geweest. Je kunt er dus niet meer aan mee doen. Maar gelukkig hebben wij een overzicht van allerlei andere activiteiten die je nog wel kunt doen. Bekijk alle activiteiten.

Op zaterdag 21 april a.s. wordt er door de gemeente Bergen en Bureau Waardenburg (Erik Korsten) in Het Oude Hof (bij Blooming) een vleermuiscursus gehouden. Er zijn geen kosten aan verbonden. Aanvang 10:00 uur. De cursus bestaat uit een ochtendsessie, lunch, een veldbezoek en ter afsluiting een hapje/drankje bij Blooming (Het Hof).

Het programma ziet er als volgt uit.
De cursus bestaat uit twee onderdelen die achter elkaar gegeven kunnen worden.

Deel 1: Monitoren van vleermuiskasten – inleiding – methodiek – determinatie. Hierin leren deelnemers hoe je een vleermuiskast kunt controleren zonder de vleermuizen te verstoren, hoe je de verschillende soorten betrouwbaar op naam kunt brengen en hoe je eenvoudig fotobewijs van waarnemingen kunt verzamelen. Ook komt aan bod wat vleermuiskasten precies zijn, welke typen er bestaat en waarvoor ze gebruikt worden.

Deel 2: Invoeren van waarnemingen in Vleermuiskasten.nl. Hierin leren deelnemers hoe ze hun waarnemingen het beste kunnen noteren en invoeren in de landelijk database Vleermuiskasten.nl

Bij de cursus komen twee veldkaarten beschikbaar:
a. Wat zit er in de kast: determineren van vleermuizen in vleermuiskasten.
b. Welke kast is dat: herkennen van verschillende typen en modellen vleermuiskasten.

Deze cursus omvat een dagdeel, uitgebreid met een veldexcursie (1,5 -2 uur) waarin we live-vleermuiskasten gaan controleren.

Datum: zaterdag 21 april van 10:00 tot 13:00 uur in de Oude Hof Bergen. Deelname is gratis.

Opgeven bij Dirk Vollenga: dirkvollenga@debuch.nl

Deel op Social Media:

Terug naar de homepage