zondag 15 juli

Vanuit het Heilooër Bos de Oosterzijpolder in

Helaas, Vanuit het Heilooër Bos de Oosterzijpolder in is al geweest. Je kunt er dus niet meer aan mee doen. Maar gelukkig hebben wij een overzicht van allerlei andere activiteiten die je nog wel kunt doen. Bekijk alle activiteiten.

Bij de Heiloose IVN natuurwandeling op zondag 15 juli blijven we nu eens niet in het bos, maar trekken we de Oosterzijpolder in. Vanaf de Kattenberg lopen we eerst door het noord-oostelijke deel van het Heilooër Bos en gaan dan door het weiland langs een rijk begroeid slootje naar het dijkje rond de Kooymeerpolder.

We volgen eerst dat dijkje en keren dan weer terug naar het bos. Onderweg kijken we vooral naar de bijzondere water- en oeverplanten, zoals watergentiaan, lidsteng, en egelskop.

Deze afwisselende, maar wel stevige wandeling begint zoals gewoonlijk om 10 uur bij de Kattenberg aan de Kennemerstraatweg en duurt ongeveer 2 uur. Honden, zelfs aangelijnd, mogen deze keer niet mee, vanwege het vee in de polder. Stevig schoeisel en aan het weer aangepaste kleding aanbevolen. Een donatie (richtlijn 2,50 euro) wordt op prijs gesteld. Voor nadere inlichtingen kunt u mailen naar IVN-Heiloo@hccnet.nl of bellen: 072 532 5110. Opgave vooraf is niet nodig.

Datum: zondag 15 juli 2018, start om 10.00 uur. Duur: ca. 2 uur.

Deel op Social Media:

Terug naar de homepage