zondag 9 of 16 augustus

Vaartocht langs eilandjes en oevers in het Ilperveld

Helaas, Vaartocht langs eilandjes en oevers in het Ilperveld is al geweest. Je kunt er dus niet meer aan mee doen. Maar gelukkig hebben wij een overzicht van allerlei andere activiteiten die je nog wel kunt doen. Bekijk alle activiteiten.

Vaar met de schipper door het Ilperveld, een uitgestrekt veenweidegebied onder de rook van Amsterdam. De tocht gaat langs de weelderig begroeide oevers van talloze slootjes en eilandjes. Er is heel veel te vertellen over al die planten en bloemen. Wist jij bijvoorbeeld dat hier een van de giftigste planten ter wereld groeit? De gids weet de naam en wijst waar hij staat. Er zijn ook vriendelijker soorten. Zoals de lekker ruikende watermunt voor een heerlijk kopje thee of de valeriaan, bekend als kalmeringsmiddel.

Als we aan land gaan, zie je weer andere soorten met een eigen verhaal. Het veenmos bijvoorbeeld dat  CO2 opneemt. Op sommige plekken groeit het zeldzame plantje ronde zonnedauw, een vleesetende plant. Geniet van het landschap om je heen: de rust, de uitgestrektheid, de wijde horizon en de geluiden van de natuur.

Datum en tijd: Zondag 9 of 16 augustus van 13.30 – 15.30 uur.
Vertrekpunt: Kanaaldijk 32A, 1121 NX  Landsmeer. Vanaf de parkeerplaats zie je de vlag waar we verzamelen.
Kosten: Vaarexcursie: € 12. Kinderen tot 12 jaar € 7,50.
Wij adviseren om waterdicht schoeisel te dragen en je warm te kleden. Op het water is het vaak kouder dan aan wal.

Aanmelden voor de excursie van 9 augustus

Aanmelden voor de excursie van 16 augustus

Deel op Social Media:

Terug naar de homepage