zondag 19 maart

Vaartocht langs baltsende grutto in de Eilandspolder

Helaas, Vaartocht langs baltsende grutto in de Eilandspolder is al geweest. Je kunt er dus niet meer aan mee doen. Maar gelukkig hebben wij een overzicht van allerlei andere activiteiten die je nog wel kunt doen. Bekijk alle activiteiten.

Het broedseizoen is weer begonnen in de westelijke Eilandspolder van Landschap Noord-Holland. De afgelopen weken zijn de eerste weidevogels binnengekomen. Na een flinke tocht hebben zij zich eerst tegoed gedaan aan het bodemleven om zich weer lekker op te vetten voor het broedseizoen.

De normaal vegetarische grutto komt helemaal uit Afrika om hier voldoende eiwitten op te nemen zodat zij vier mooie eieren in haar nest kan leggen. Zo ver is het nu nog niet. Als u zondag 19 maart aan boord stapt in de excursieboot kunt u de grutto’s nog in groepen zien zitten en af en toe vliegt er eentje de lucht in om zijn baltsvlucht te laten zien. De kieviten zijn al een stapje verder en zijn druk met de balts bezig. En de scholeksters doen naast elkaar hun dansje. De tureluurs en kluten zijn uiteraard ook van de partij. De gids en schipper nemen u graag mee om van al dit moois te laten genieten.

Tip van de boswachter: Kleed u warm aan en trek waterdichte schoenen aan. Mogelijk stappen we onderweg nog even aan land.

Foto’s: Grutto baltsend H. van Bruggen

Datum: zondag 19 maart 2017. Tijd: 10.00-12.00 uur
Startplaats: Werkschuur Eilandspolder, Oudelandsdijk 1a, 1844 KN Driehuizen
Kosten: € 15,- en € 10,- voor kinderen tot 12 jaar. Beschermers: € 10,- en € 7,50 voor hun kinderen tot 12 jaar.

Hier kunt u zich aanmelden.

Deel op Social Media:

Terug naar de homepage