zaterdag 23 juni

Speuren naar nachtvlinders in de Schoorlse Duinen

Helaas, Speuren naar nachtvlinders in de Schoorlse Duinen is al geweest. Je kunt er dus niet meer aan mee doen. Maar gelukkig hebben wij een overzicht van allerlei andere activiteiten die je nog wel kunt doen. Bekijk alle activiteiten.

Kom speuren naar nachtvlinders bij het Buitencentrum Schoorlse Duinen. Als wij naar bed gaan, worden de nachtdieren actief. Hoe korter de nacht, hoe drukker het is. Nachtvlinders zijn dan op zoek naar nectar, elkaar en een plekje om hun eieren af te zetten. In de Schoorlse Duinen zijn de afgelopen paar jaar al bijna 500 soorten nachtvlinders waargenomen. En dat trekt ook andere liefhebbers. Nachtzwaluwen en vleermuizen jagen langs de bosranden en boven de heidevelden op zoek naar lekkere hapjes.

Deze avond gaan we ze van wat dichterbij bekijken. Na een korte introductie over de wereld van de nachtvlinders, gaan we naar buiten. In het duin staat op vier plekken een lamp met een laken om nachtvlinders te lokken als het echt donker is. Bij elke lamp staat een deskundige om meer te vertellen over de nachtvlinders die te zien zijn.

Datum: zaterdag 23 juni 2018 van 21:30 uur tot 01:00 uur
Prijs: € 8.00
Voor meer informatie: Buitencentrum Schoorlse Duinen, E schoorlseduinen@Staatsbosbeheer.nl of per telefoon 072-509 3352 (tijdens openingstijden).

Hier kun je je aanmelden.

Deel op Social Media:

Terug naar de homepage