donderdag 4 augustus

Spannende natuur-vertel-wandeling door de duinen

Helaas, Spannende natuur-vertel-wandeling door de duinen is al geweest. Je kunt er dus niet meer aan mee doen. Maar gelukkig hebben wij een overzicht van allerlei andere activiteiten die je nog wel kunt doen. Bekijk alle activiteiten.

IVN Noord-Kennemerland organiseert een avondvullend programma op donderdagavond 4 augustus vanuit Natuurcentrum Parnassia in Bergen aan Zee

Het eerste uur neemt Annemarie van ’t Hoenderdal, ervaren natuurgids bij het IVN, u mee door de duinen en langs het strand.

’s Avonds hoor en ruik je intensiever, in de stilte nemen je zintuigen anders waar. De omgeving is gevangen in een ander licht en daardoor zie je anders dan overdag. Heeft u weleens van stalkruid, duizendguldenkruid of slangekruid gehoord? Waar zouden die namen toch vandaan komen? We gaan op zoek naar deze prachtige kruiden met hun roze en blauwe bloemen en ontdekken de geuren die ze verspreiden. Wat zien we daar vliegen in het duin? Is het soms de st. Jacobsvlinder die te vinden is op het st Jacobskruiskruid? Annemarie vertelt waarom dit beslist geen toeval is…

Onderweg, met zee en duinen als decor, vertelt Marieke van den Houten van vertel-theaterbedrijf ‘Kom op verhaal’ weer een ander, spannend juttersverhaal dat zich afspeelt in de duinen en het strand van Texel.

Na afloop van de wandeling, die ongeveer twee uur duurt, gaan we terug naar het natuurcentrum Parnassia voor koffie/thee en koek en voor een rondgang door de mooie Heemtuin.

Datum: donderdag 4 augustus 2016
Tijd: 19.00-21.30 uur
Plaats: IVN Natuurcentrum Parnassia,
Parkweg 2,
1865 AJ Bergen aan Zee
Kosten: € 7.50 v. volwassenen en € 5.00 v. Kinderen (all in)
Aantal deelnemers: 10 tot 25
opgave en info: annemarie_vth@hotmail.com

Deel op Social Media:

Terug naar de homepage