zondag 29 mei

Schaapscheerdersdag in Schaapskooi Bergen

Helaas, Schaapscheerdersdag in Schaapskooi Bergen is al geweest. Je kunt er dus niet meer aan mee doen. Maar gelukkig hebben wij een overzicht van allerlei andere activiteiten die je nog wel kunt doen. Bekijk alle activiteiten.

 

Op zondag 29 mei 2016 gaan de schapen van de duinkudde van herders Marijke Dirkson en Martin Ory van Schaapskooi Bergen uit de kleren. Ze worden van 10 tot 16 uur geschoren en lopen daarmee als seizoensnaturisten vooruit op de komende zonnige en warme zomer.

Er is op deze dag weer veel te zien en te beleven, ook wat betreft de handelingen met wol: van kaarden tot spinnen, van vilten tot weven. Voor de kinderen zijn er weer workshops (2,50 euro inclusief vruchtensap), bij velen ook bekend van de woensdagmiddagen.
De cateringploeg van Scorlewald zorgt voor lekkere en gezonde versnaperingen. Stichting Schaapskooi Bergen schenkt er heerlijke koffie en thee van EKOPLAZA bij. En om 11 uur probeert wethouder Peter van Huissteden een schaap te vloeren alvorens hem (of haar?) te scheren, alles onder supervisie van de ervaren schaapscheerdersploeg.

Wilt u een vers geschoren vacht van een Kempisch heideschaap kopen, laat u dan adviseren door de herder. U kunt zich ook aanmelden voor een viltdag op zaterdag 4 juni op de schaapskooi en daarbij de vacht op 29 mei alvast reserveren.
Ook kunt u een bezoek aan deze schaapscheerdersdag natuurlijk combineren met een prachtige natuurwandeling door de duinen bij de kooi, die nu op zijn mooist zijn.
Tot ziens op de Schaapskooi Bergen, aan de Zeeweg naar Bergen aan Zee, maar komt u vooral op de fiets, want het parkeerterrein langs de Zeeweg loopt op zo’n dag snel vol.

Foto: Renate Tauber Porck

Deel op Social Media:

Terug naar de homepage