vrijdag 7 juli

Samen met je tiener kruidenzalf en bloementhee maken

Helaas, Samen met je tiener kruidenzalf en bloementhee maken is al geweest. Je kunt er dus niet meer aan mee doen. Maar gelukkig hebben wij een overzicht van allerlei andere activiteiten die je nog wel kunt doen. Bekijk alle activiteiten.

Wil je samen met je tienerzoon of -dochter een avond gezellig een kruidenzalf maken en bloementhee zetten. Doe dan vrijdag 7 juli mee met deze workshop bij Hortus Alkmaar.

Na de ontvangst krijg je een korte uitleg wat we gaan doen. Van kruidenolie maken we madeliefjeszalf, waarvan je een potje mee naar huis mag nemen. Terwijl de zalf afkoelt trekken we onze jas aan voor een korte kruidenplukwandeling. Je krijgt uitleg over de kruiden die we tegenkomen en plukken nog wat madeliefjes om een kruidenolie voor je huid te trekken.

Als we terug zijn schrijf je een eigen handleiding om de kruidenolie thuis af te kunnen maken. Hierna vertellen we over de verschillende bloemen die in de thee kunnen en bij welk type mens ze passen. Welk type ben je zelf eigenlijk en welk type is je kind? Leuk om het even samen over te hebben. Je maakt je eigen mengsel en zet thee. Onder het genot van de bloementhee versier je het etiket voor je potje madeliefjeszalf.

Met zalf en kruidenolie gaan jullie weer naar huis.

Datum: vrijdag 7 juli 2017, locatie: Hortus Alkmaar
Tijd: 19.00 – 20.30 uur
Kosten: € 15,00 voor volwassenen, € 7,50 voor kinderen
Aanmelden: info@hortusalkmaar.nl of 072-5669639

Deel op Social Media:

Terug naar de homepage