Zondag 30 augustus

Roofvogels kijken tijdens vaartocht in het Ilperveld

Helaas, Roofvogels kijken tijdens vaartocht in het Ilperveld is al geweest. Je kunt er dus niet meer aan mee doen. Maar gelukkig hebben wij een overzicht van allerlei andere activiteiten die je nog wel kunt doen. Bekijk alle activiteiten.

Vaar door de smalle slootjes van dit uitgestrekte veenweidegebied en zie hoe hij boven het riet zweeft, op zoek naar prooi. De bruine kiekendief. Misschien met opgroeiende jongen, of opgejaagd door andere vogels. Spectaculair om te zien. En tegelijk een rover die zich in het voorjaar tegoed doet aan de kuikens van de weidevogels die we juist willen beschermen. Waarom deze en andere roofvogels toch nuttig en nodig zijn vertelt de gids.

We speuren ook naar die andere jagers: sperwer, havik, buizerd. We zoeken op het land tussen de bosjes naar prooiresten. Want daardoor kom je van alles te weten over deze spannende dieren. Landschap Noord-Holland zorgt ervoor dat er een goede balans is tussen de roof- en prooidieren. De gids vertelt over de beheermaatregelen die daartoe genomen worden. Als je meer wilt weten over deze rovers van het Ilperveld, is deze vaartocht een aanrader!

Datum en tijd: Zondag 30 augustus, van 13.30 – 15.30 uur.
Vertrekpunt: Kanaaldijk 32A, 1121 NX  Landsmeer. Vanaf de parkeerplaats zie je de vlag waar we verzamelen.
Kosten: Vaarexcursie: € 12. Kinderen tot 12 jaar € 7,50.
Wij adviseren om waterdicht schoeisel te dragen en je warm te kleden. Op het water is het vaak kouder dan aan wal.
Hier aanmelden

Deel op Social Media:

Terug naar de homepage