zondag 12 juni

Rondleiding “Niet zonder elkaar” door Rolf Roos

Helaas, Rondleiding “Niet zonder elkaar” door Rolf Roos is al geweest. Je kunt er dus niet meer aan mee doen. Maar gelukkig hebben wij een overzicht van allerlei andere activiteiten die je nog wel kunt doen. Bekijk alle activiteiten.

Op zondag 12 juni verzorgt de bekende bioloog en documentairemaker Rolf Roos een rondleiding bij Hortus Alkmaar. Het thema van de rondleiding is ´Niet zonder elkaar´ over de bijzondere relatie tussen bloemen en insecten.

,Zonder insecten zouden vele bloemen simpelweg niet bestaan. Bloembestuiving is onmisbaar in de voortplanting van heel veel bloemplanten. Talloze insecten, op wereldschaal ca. 150.000 soorten, helpen bij de overdracht van stuifmeel van de ene bloem naar de andere. Zij zijn de motor die de rijke plantenwereld in stand houdt. Zij verbinden planten met planten, de plantenwereld met de dierenwereld en zij zorgen ervoor dat de natuur zich in eindeloze cycli vernieuwt,´ aldus Rolf.

Na een korte inleiding neemt Rolf zijn gasten mee de tuin in om de bloemen en insecten ´live´ te kunnen bekijken. Onderweg licht hij toe wat er allemaal te zien is. De rondleiding duurt ongeveer 1,5 uur. Het maximum aantal deelnemers is 25.

Rolf presenteert die middag tevens zijn nieuwe boek ´Vergilius, bijentuin´. Dit boek werpt een nieuw licht op de klassieke bijenkennis. Beide boeken zijn die middag ook te koop.

Locatie: Hortus Alkmaar, Berenkoog 37, 1822 BH Alkmaar
Datum: zaterdag 13 juni van 15.30 – 17.00 uur
Aanmelden: info@hortusalkmaar.nl of 072-5669639.

Deel op Social Media:

Terug naar de homepage