zondag 18 maart

Reigers, padden en bloeiend speenkruid in het Heilooër Bos

Helaas, Reigers, padden en bloeiend speenkruid in het Heilooër Bos is al geweest. Je kunt er dus niet meer aan mee doen. Maar gelukkig hebben wij een overzicht van allerlei andere activiteiten die je nog wel kunt doen. Bekijk alle activiteiten.

Nadat de winter nog even stevig doorging is het nu toch lente aan het worden in het Heilooër bos. De reigers hebben hun nesten hoog in de bomen al ingenomen waar ze laten hun aanwezigheid krijsend kenbaar maken. Hier en daar bloeit het speenkruid al. En als het weer een beetje meezit zijn de padden begonnen aan hun jaarlijkse trek naar het water. In de winter zaten ze verborgen onder de bladeren, maar op zachte, vochtige nachten gaan ze op weg naar de plek waar ze hun leven minstens vier jaar terug begonnen zijn. Dat is een van die raadselachtige dingen in de natuur die vooral het voorjaar zo bijzonder maken, zoals ook het zingen van de vogels of het roffelen van de spechten.
Waterdicht schoeisel en aan het weer aangepaste kleding aanbevolen! Een donatie (richtlijn 2 euro 50) wordt op prijs gesteld. Opgave vooraf is niet nodig. Voor nadere inlichtingen kunt u mailen naar IVN-Heiloo@hccnet.nl of bellen: 072 532 5110.

Datum: zondag 18 maart 2018 van 10:00 tot 12:00 uur
Locatie: De Kattenberg, Kennemerstraatweg, Heiloo

Deel op Social Media:

Terug naar de homepage