zondag 7 oktober

Weekend van de Wetenschap bij Hortus Alkmaar

Helaas, Weekend van de Wetenschap bij Hortus Alkmaar is al geweest. Je kunt er dus niet meer aan mee doen. Maar gelukkig hebben wij een overzicht van allerlei andere activiteiten die je nog wel kunt doen. Bekijk alle activiteiten.

Samen met 350 andere organisaties in Nederland doet Hortus Alkmaar in het eerste weekend van oktober mee aan het Weekend van de Wetenschap, georganiseerd door kenniscentrum NEMO. Bij Hortus Alkmaar staat op zondag 7 oktober alles in het teken van de wetenschap. Volwassenen kunnen een interessante lezing bijwonen over de geneeskracht van planten, voor kinderen is er een speciale rondleiding.

De werking van pepers bij obesitas
Om 14.00 uur verzorgen dr. Marjolein Wildwater, directeur van Vivaltes en Theo Droog, kwalitieitsmedewerker bij Hortus Alkmaar, een interessante presentatie over de werking van verschillende soorten pepers bij het voorkomen en bestrijden van obesitas. Theo Droog start met een introductie op het EFRO Evergreen-project, waarbij de werking van de pepers wordt getest. Daarna licht Marjolein Wildwater de onderzoeksmethode toe aan de hand van een film. Het onderzoek loopt op dit moment nog; de resultaten zijn nog niet bekend.

Speciale kinderrondleiding
Kinderen vanaf een jaar of 6 kunnen die middag deelnemen aan een speciaal voor hen georganiseerde rondleiding door de kruidentuin. Onderweg kunnen ze zaden, bladeren, bessen en beestjes zoeken, die ze na afloop van de rondleiding onder de microscoop mogen bekijken. De kinderen worden begeleid door ervaren natuurgidsen. De rondleiding start om 14.00 uur. Aanmelden is noodzakelijk, want het aantal deelnemers is beperkt.

Datum: zondag 7 oktober 2018
Tijd: 14.00 uur
Kosten: normale entreeprijs (€ 4,50 voor volwassenen, € 2,25 voor kinderen vanaf 8 jaar)
Adres: Berenkoog 35, 1822 BH Alkmaar
Aanmelden: info@hortusalkmaar.nl
Meer informatie: www.hortusalkmaar.nl

Deel op Social Media:

Terug naar de homepage