zondag 16 oktober

Paddenstoelenwandeling voor het hele gezin in het Heilooër Bos

Helaas, Paddenstoelenwandeling voor het hele gezin in het Heilooër Bos is al geweest. Je kunt er dus niet meer aan mee doen. Maar gelukkig hebben wij een overzicht van allerlei andere activiteiten die je nog wel kunt doen. Bekijk alle activiteiten.

Hoewel je het hele jaar met een beetje moeite wel paddenstoelen kunt vinden, is oktober toch wel bij uitstek paddenstoelentijd. Of er ook echt veel zijn hangt af van allerlei omstandigheden, vooral het weer. Dit jaar wisselde dat sterk: eerst een lange droge periode en toen heel veel regen.

Paddenstoelen zijn er in een paar duizend soorten die van elkaar verschillen in vorm en kleur, geur en smaak. Sommige zijn giftig, andere eetbaar. Sommige tasten levende bomen aan, andere verteren dood materiaal, en weer andere wisselen voedingstoffen uit met de wortels van bomen. De natuurgids zal dat allemaal uitleggen aan de hand van wat er te zien is.

Kinderen vinden paddenstoelen ook fascinerend, maar beleven dat toch wat anders dan volwassenen. Daarom splitsen wij de groep in twee delen, één voor volwassenen en één meer speels voor kinderen en hun ouders.

We beginnen, zoals gewoonlijk, om 10 uur bij de Kattenberg aan de Kennemerstraatweg in Heiloo en blijven ongeveer twee uur bezig. U kunt een spiegeltje meenemen om onder het hoedje van de paddestoelen te kijken, en een loep als u die heeft. Een donatie (richtlijn 2,50 euro voor volwassenen) wordt op prijs gesteld.

Voor nadere inlichtingen kunt u mailen: IVN-Heiloo@hccnet.nl of bellen: 072 532 5110. Opgave vooraf is niet nodig.

Foto: amethistzwammen, Paul ten Have

Deel op Social Media:

Terug naar de homepage