zondag 15 oktober

Paddenstoelenfestijn bij Schaapskooi Bergen

Helaas, Paddenstoelenfestijn bij Schaapskooi Bergen is al geweest. Je kunt er dus niet meer aan mee doen. Maar gelukkig hebben wij een overzicht van allerlei andere activiteiten die je nog wel kunt doen. Bekijk alle activiteiten.

De Schaapskooi in Bergen staat op zondag 15 oktober van 10.00 tot 16.00 uur in het teken van de paddenstoel.

In het bezoekerscentrum van de schaapskooi kunt u een schitterende paddenstoelentafel bekijken waar de verschillende soorten paddenstoelen te zien zijn die in het bos en de duinen voorkomen. En tot in detail zelfs want er zijn microscopen en er is een paddenstoelenexpert aanwezig voor uitleg. Ook is er een foto-expositie ingericht. Wie paddenstoelen in het wild wil zien, kan aansluiten bij een van de excursies door de duinen onder leiding van een gids. En hoe lekker paddenstoelen zijn, ontdekt u in de vele paddenstoelproducten die te koop worden aangeboden.

Ook de kinderen hoeven zich deze dag niet te vervelen. Knutselen, schminken en figuurzagen, en dat alles natuurlijk rondom het onderwerp paddenstoel. Er worden verhalen voorgelezen, de schapen staan in de stal en een heks maakt heerlijke heksensoep boven een houtvuur.

Kortom, het wordt een gezellige en informatieve dag voor jong en oud die u niet mag missen. IVN Noord-Kennemerland en PWN ontvangen u graag!

De Schaapskooi ligt vlakbij de rotonde naar Bergen aan Zee.
U kunt parkeren op parkeerplaats Uilenvangerweg, ongeveer 200 meter richting Bergen aan Zee. Er is echter maar beperkt plaats, dus kom bij voorkeur op de fiets.

Foto: Frits Dijkhof

Deel op Social Media:

Terug naar de homepage