zondag 15 oktober

Paddenstoelenfestijn bij Schaapskooi Bergen

Het IVN en PWN organiseren ook dit jaar weer een groots opgezette paddenstoelendag. Op zondag 15 oktober van 11.00 tot 16.00 uur is er van alles te beleven in en rondom de Schaapskooi in Bergen. Een gezellige en informatieve dag voor jong en oud die u niet mag missen.

Op grote tafels kun je zien welke paddenstoelen je zoal in het bos en de duinen kunt aantreffen. In het bezoekerscentrum hangen paddenstoelenfoto’s, is een expert aanwezig met microscopen om details te kunnen bekijken en worden lezingen gegeven over alles wat met paddenstoelen te maken heeft.

Daarnaast zijn er op die zondag informatiestands van verschillende natuurverenigingen. Er zijn excursies door het duinterrein onder leiding van deskundige gidsen

De kinderen hoeven zich niet te vervelen: knutselen, schminken en figuurzagen van paddenstoelen. Er worden verhalen voorgelezen, de schapen staan in de stal en een heks maakt heerlijke heksensoep boven een houtvuur.

Ook de inwendige mens wordt niet vergeten met ondermeer paddenstoelenproducten.

De Schaapskooi ligt vlakbij de rotonde naar Bergen aan Zee. Toegang is gratis.
Parkeren: ca 200 meter richting Bergen aan Zee: parkeerplaats Uilenvangerweg. Er is echter maar beperkte parkeergelegenheid, dus kom zoveel mogelijk op de fiets.

Foto: Frits Dijkhof

Deel op Social Media:

Terug naar de homepage