zondag 21 oktober

Paddenstoelen in het Heilooër Bos

Helaas, Paddenstoelen in het Heilooër Bos is al geweest. Je kunt er dus niet meer aan mee doen. Maar gelukkig hebben wij een overzicht van allerlei andere activiteiten die je nog wel kunt doen. Bekijk alle activiteiten.

Hoewel je het hele jaar met een beetje moeite wel paddenstoelen kunt vinden, is oktober toch wel bij uitstek paddenstoelentijd. Of er ook echt veel zijn hangt af van allerlei omstandigheden, vooral het weer. Dit jaar wisselde dat sterk: eerst een lange droge periode en toen af en toe wat regen.

Bij de maandelijkse IVN-wandeling in het Heilooër Bos zullen we vast wel de nodige paddenstoelen te zien krijgen. Er zijn een paar duizend soorten die van elkaar verschillen in vorm en kleur, geur en smaak. Sommige zijn giftig, andere eetbaar. Sommige tasten andere organismen zoals bomen aan, andere verteren dood materiaal, en weer andere wisselen voedingstoffen uit met de wortels van bomen. De natuurgids zal dat allemaal uitleggen aan de hand van wat er te zien is.

We beginnen om 10 uur bij de Kattenberg aan de Kennemerstraatweg in Heiloo en blijven ongeveer twee uur weg. Een loep, en een spiegeltje om onder de hoedjes van de paddenstoelen te kijken, komen goed van pas.

Datum: zondag 21 oktober 2018 – 10:00 tot 12:00 uur
Opgave vooraf is niet nodig. Een donatie (richtlijn 2,50 euro) wordt op prijs gesteld.
Locatie: De Kattenberg, Kennemerstraatweg, tegenover de oprijlaan naar landgoed Nijenburg

Contactpersoon: email: IVN-Heiloo@hccnet.nl, telefoon: 072 532 5110

Deel op Social Media:

Terug naar de homepage