18 januari

Over leven in de winter

Helaas, Over leven in de winter is al geweest. Je kunt er dus niet meer aan mee doen. Maar gelukkig hebben wij een overzicht van allerlei andere activiteiten die je nog wel kunt doen. Bekijk alle activiteiten.

Verwonder je op 18 januari tijdens een winterwandeling in het Heilooër Bos. In de winter lijkt het bos uitgestorven; de loofbomen zijn kaal, er zijn weinig vogels en er bloeit nauwelijks iets. Toch is het voorjaar op komst. Tussen de dorre bladeren zie je al het groen van het fluitenkruid opkomen, of kleine ronde blaadjes van speenkruid. Veel dieren hebben zich verstopt: de vleermuizen in holle bomen, egels onder takkenhopen en de padden hebben zich ingegraven. Maar rond nieuwjaar hoorde je de spechten al roffelen. Hoewel minder opvallend gaat het leven in het bos dus gewoon door.
Dit alles komt ter sprake tijdens de maandelijkse IVN-wandeling in het Heilooër Bos op zondag 18 januari. We verzamelen zoals gewoonlijk om 10 uur bij de Kattenberg aan de Kennemer­straatweg. Warme kleding en waterdicht schoeisel aanbevolen. Een donatie (richtlijn € 2,50) wordt op prijs gesteld.
Voor nadere inlichtingen kunt u mailen naar IVN-Heiloo@hccnet.nl of bellen: 072 532 5110.

Foto: Paul ten Have

Deel op Social Media:

Terug naar de homepage