zaterdag 21 en zondag 22 april

Ouder – Kind Survival & Natuurbelevingsweekend

Dit weekend is voor kinderen en hun (groot)ouders om samen een unieke ervaring met elkaar in de natuur te beleven. Hierdoor worden de onderlinge familiebanden nog meer verdiept en versterkt. Samen gaan jullie leren hoe je kunt leven in de natuur. Zo leren jullie hoe je een slaapplaats/hut kunt maken, leren jullie vuur maken met vuurboog, hoe een kaart en kompas te gebruiken en jullie leren over eetbare en geneeskrachtige planten. Daarnaast wordt er aandacht besteedt aan de natuurbeleving. Samen leren jullie om je zintuigen te verscherpen. Door op een andere manier te kijken, te voelen, te ruiken, te horen en om anders te leren lopen/sluipen. Hierdoor leer je hoe je dieren(sporen) kan vinden en ontdekken jullie veel meer over de natuur wat normaal aan je voorbij gaat. Juist deze ontdekkingen zijn heel belangrijk bij het leren leven in de natuur.

Tijdens dit weekend gaan de kinderen en hun (groot)ouders van elkaar leren. Dit komt in de activiteiten terug. Stel je eens voor, nadat de (groot)ouder vuur heeft leren maken, hoe fijn het is om van je eigen (groot)ouder te leren hoe je vuur maakt. Of van je kinderen te leren meer in het moment aanwezig te zijn, zodat je geen enkele detail meer mist. Iedereen is een bron van inspiratie voor elkaar.

De overnachting is buiten in eigen tent of binnen bij een haardvuur. Overdag zullen we veel leren in en om Bezoekerscentrum De Hoep. Alle maaltijden zijn inclusief en vegetarisch. We starten op 21 april om 10:00 uur bij De Scouting in Castricum en eindigen daar ook om 13:00 op 22 april.

Wat kost het?
(Groot)ouders / verzorgers: € 75,00, kinderen van 6 tot 10 jaar: € 75,00

Locatie: Scoutingpad 1 , 1901 RR Castricum

Zie voor verdere informatie Boskinderen.nl of neem contact op met Egon (06-25446444) of Inge (06-29474747)

Deel op Social Media:

Terug naar de homepage