zondag 31 december

Oudejaarswandeling in het recreatiegebied Geestmerambacht

Helaas, Oudejaarswandeling in het recreatiegebied Geestmerambacht is al geweest. Je kunt er dus niet meer aan mee doen. Maar gelukkig hebben wij een overzicht van allerlei andere activiteiten die je nog wel kunt doen. Bekijk alle activiteiten.

Ga op Oudejaarsmiddag nog even lekker naar buiten met het hele gezin en geen oliebollenbakken. Kom fijn wandelen in het Geestmerambacht en ontdek dat de natuur ’s winters niet stil staat.

Spot dodaars, een kleine duikel fuutachtige, die vaak met zijn tweeën in het water te vinden zijn. Kijk of je al de verschillende eenden kan ontdekken zoals de slobeend, de krakeend of de smient. Misschien zien we wel de roestplaats van uilen in de bomen, waaraan nu in de winter geen bladeren meer hangen.
Er zijn aan de bomen al vele knoppen te zien, maar waarom bevriezen deze dan niet?
Wat zie je nog meer hangen aan struik of boom: wilgenroosjes, knoppen, snottebellen of zie jij een rood waaiertje aan een klein knopje zitten.

Ga mee op stap met de gids en laat je verrassen in dit gebied met zijn vele waterpartijen en onverwachtse en verrassende plekjes.

Neem je verrekijker mee en trek je laarzen aan.

Datum: zondag 31 december 2017
Tijd: 14.00-15.30 uur
Beginpunt: Parkeerplaats aan het eind van het Vlasgat, 1832 Koedijk.
Natuurgids : Annemarie van ’t Hoenderdal.
Opgave en info: Geestmerambacht@ivnnkl.nl.
Kosten: volwassenen € 2.50 en kinderen mogen gratis mee.

Deel op Social Media:

Terug naar de homepage