iedere zondag

Kabouterpad bij Schaapskooi Bergen

Niet alleen kinderen geloven in kabouters. Ook de gidsen van IVN ontdekken regelmatig sporen in het bos waarvan ze vermoeden dat ze van kabouters zijn. Daarom hebben ze speciaal voor kinderen in het bos een Kabouterpad aangelegd. Vermomd met rode muts, knapzak en rode wangen volgen de kinderkabouters de gekleurde kabouterpaaltjes en doen daarbij de een aantal kabouteropdrachten. Na afloop ontvangen de kinderen een “kabouterdiploma”.

De Schaapskooi is op zondagmiddag geopend van 12.00 uur tot 16.00 uur. Wanneer het hele pad afgelopen wordt en alle opdrachten gedaan worden, kan dit 1 tot 1 1/2 uur duren. Na half 3 lenen we geen rugzakken meer uit, omdat de Schaapskooi om 4 uur sluit.

Er zijn 3 rugzakken. Per rugzak kunnen er 10 kinderen meedoen. De Schaapskooi is elke zondagmiddag te bereiken op het volgende nummer: 072-5816006. Voor reserveringen kun je dit nummer bellen.

Eén rugzak lenen kost € 20,–, waarvan € 15,– borg. Verder kost het kabouterpad € 5,– per kind. Dus als er één rugzak geleend wordt en er doen 5 kinderen mee, moet er in eerste instantie € 45,– betaald worden. Als alles netjes en heel geretourneerd wordt, dan krijgt degene die de rugzak leent, de 15 euro borg terug. Omdat je in de Schaapskooi niet met een pasje kunt betalen, moet alles contant betaald worden.

Voor de € 5,– per kind, krijgen ze een kaboutermuts, geschminkte rode wangen, een diploma en na afloop een glaasje bosvruchtenlimonade.

De Schaapskooi bevindt zich aan het begin van de Zeeweg naar Bergen aan Zee vlakbij de parkeerplaats Uilenvangerweg.

Deel op Social Media:

Terug naar de homepage