zondag 23 april

Opening expositie Kroonjuwelen in Hortus Alkmaar

Helaas, Opening expositie Kroonjuwelen in Hortus Alkmaar is al geweest. Je kunt er dus niet meer aan mee doen. Maar gelukkig hebben wij een overzicht van allerlei andere activiteiten die je nog wel kunt doen. Bekijk alle activiteiten.

Burgemeester P. Bruinooge opent op zondag 23 april om 14.00 uur de expositie ´Kroonjuwelen´ in Hortus Alkmaar. De opening vormt de officiële start van het nieuwe tuinseizoen van Hortus Alkmaar en van het Jaar van de Botanische Tuinen. De tuin is die dag van 12.00 – 17.00 uur gratis open voor bezoekers.

2017: Jaar van de Botanische Tuinen
2017 is door de NVBT (Nederlandse Vereniging van Botanische Tuinen) uitgeroepen tot het Jaar van de Botanische Tuinen. 25 tuinen, verspreid over heel Nederland, houden van eind april tot 22 augustus gezamenlijk de tentoonstelling ‘Kroonjuwelen’. Hierbij staan in alle tuinen de vreemdste, mooiste, meest bedreigde en meest verrassende planten in de spotlights. Bezoekers krijgen deze kroonjuwelen per tuin gepresenteerd op een plattegrond, in een speciale folder en via de nieuwe app ´Hortus Chat´. Met deze app kunnen bezoekers in de tuinen met planten communiceren. Een overzicht van alle kroonjuwelen is te vinden op de geheel vernieuwde website www.botanischetuinen.nl.

Boek en postzegels
Speciaal voor het Jaar van de Botanische Tuinen is een boek ‘Botanische Tuinen in Nederland’ uitgegeven met een beschrijving van de geschiedenis en de kenmerken van alle tuinen. Ook is er een postzegelboekje ontworpen met afbeeldingen van planten uit de tuinen. Het boek en de postzegels zijn vanaf 23 april verkrijgbaar bij Hortus Alkmaar.

Adres: Berenkoog 37, 1822 BH Alkmaar
Meer informatie: www.hortusalkmaar.nl

Deel op Social Media:

Terug naar de homepage