zondag 12 juni

Op zoek naar scherfjes uit de hemel

Helaas, Op zoek naar scherfjes uit de hemel is al geweest. Je kunt er dus niet meer aan mee doen. Maar gelukkig hebben wij een overzicht van allerlei andere activiteiten die je nog wel kunt doen. Bekijk alle activiteiten.

Een wandeling voor het hele gezin door de duinen bij de Schaapskooi van Bergen!

Zondag 12 juni gaat IVN-gids Willem Babijn weer een wandeling maken door het duingebied vanuit de Schaapskooi in Bergen. We hebben een aantal mooie zomerse dagen gehad en dan zijn er allerlei vlinders actief. “Vlinders zijn scherfjes uit de hemel” is een uitspraak van broeder Frans van de vlindertuin van de abdij van Egmond.

Tijdens de wandeling vertelt Willem Babijn over vlinders als de Rozenblaadjes, het Zandoogje, het Hooibeestje, en hij laat de allermooiste plekjes in de duinen zien.

De start is om 10.15 bij de parkeerplaats Uilenvangerweg en het einde is rond 12 uur bij de Schaapskooi waar de bezoekersruimte van het IVN geopend is. Daar is koffie etc. te verkrijgen en men kan er gebruik maken van het toilet.

Er wordt een bijdrage gevraagd van 2,50 p.p., kinderen gratis. Vooraf opgeven is niet nodig. Een duinkaart is verplicht voor het Noord-Hollands Duinreservaat (er is een kaart-automaat bij de parkeerplaats).

Foto: St. Jansvlinder, Jos Bos

Deel op Social Media:

Terug naar de homepage