vrijdag 16 september

Op zoek naar de Schotse Hooglander

Helaas, Op zoek naar de Schotse Hooglander is al geweest. Je kunt er dus niet meer aan mee doen. Maar gelukkig hebben wij een overzicht van allerlei andere activiteiten die je nog wel kunt doen. Bekijk alle activiteiten.

Stelt u zich eens voor: U wandelt of fietst lekker door het duingebied. Nietsvermoedend gaat u een bocht om en ineens staat u oog in oog met een Schotse hooglander, of erger nog… met een hele kudde. Paniek? Welnee. Na een struinexcursie met de boswachter van PWN is zo’n ontmoeting voor u een koud kunstje.
In grote delen van het Noordhollands Duinreservaat lopen Schotse hooglanders. Deze harige runderen nemen de taak van de konijnen over en houden het duin open. Tijdens een duinbezoek kunt u ze tegenkomen: grazend, liggend of trekkend van plek naar plek. Soms ziet u ze op grote afstand, soms van zeer dichtbij.
Er zijn nog heel wat misverstanden over de aanwezigheid van de Schotse hooglanders in het duingebied. Tijdens een struinexcursie vertelt de boswachter daarom wat u wel of niet kunt doen als deze imposante dieren uw pad kruisen. Of u nu komt om uw angsten te overwinnen, of omdat u gewoon geïnteresseerd bent in grote grazers; de struinexcursie naar de Schotse Hooglanders is voor iedereen interessant. U leert het gedrag van de dieren in te schatten en raakt meer vertrouwd met hun aanwezigheid in het duingebied.

Verzamelpunt: Hoek Elzenlaan-Verspyckweg in Bergen aan Zee.
Deelname aan het college kan vanaf 12 jaar, maar de inhoud is voornamelijk gericht op volwassenen.

Datum: vrijdag 16 september 2016
Tijd: van 10:00 tot 12:00
Kosten: € 5,00 per persoon
Locatie: Verspyckweg, Bergen aan Zee

U kunt zich hier aanmelden.

 

Deel op Social Media:

Terug naar de homepage