zondag 14 juni

Op zoek naar de mierenleeuw

Helaas, Op zoek naar de mierenleeuw is al geweest. Je kunt er dus niet meer aan mee doen. Maar gelukkig hebben wij een overzicht van allerlei andere activiteiten die je nog wel kunt doen. Bekijk alle activiteiten.

Zondag 14 juni gaat IVN-gids Jos Bos weer een wandeling maken door het duingebied vanuit de Schaapskooi in Bergen. We hebben een aantal mooie zomerse dagen gehad en dan is de mierenleeuw weer actief.
De ”leeuwen” van het duin loeren vanuit een diepe kuil op mieren, zuigen ze leeg en werpen ze uit de kuil alsof het lege zakjes zijn. Daarna trekken ze zich terug en verstoppen zich in soort zanderige konijnenkeutel om vervolgens terug te komen als een soort libelle-achtig wezen.
Tijdens de wandeling vertelt Jos Bos over deze en andere aspecten van de bijna zomerse natuur en laat de allermooiste plekjes zien.

Een wandeling voor het hele gezin door de duinen bij de Schaapskooi van Bergen!

De start is om 10.15 bij de parkeerplaats Uilenvangerweg en het einde is rond 12 uur bij de Schaapskooi waar de bezoekersruimte van het IVN geopend is. Daar is koffie etc. te verkrijgen en kan gebruik gemaakt worden van het toilet.

Een duinkaart is verplicht voor het Noord-Hollands Duinreservaat (er is een kaart-automaat bij de parkeerplaats).

Deel op Social Media:

Terug naar de homepage