zondag 27 mei

Op zoek naar Bevertjes in het Limmerdie

Helaas, Op zoek naar Bevertjes in het Limmerdie is al geweest. Je kunt er dus niet meer aan mee doen. Maar gelukkig hebben wij een overzicht van allerlei andere activiteiten die je nog wel kunt doen. Bekijk alle activiteiten.

Vanuit de auto op de A9 zijn de opvallende kleuren in het Limmerdie nu goed te zien. De gele vlekken van de ratelaar en de roze velden van de echte koekoeksbloem. Ook het wit van het zeldzame veenpluis valt op als je er langs rijdt.

Wat kunt u zien?
Het Limmerdie is als broedgebied van weidevogels van belang. Het is nu een prachtig moment om er een kijkje te nemen. Maar wist u dat hier ook veel orchideeën groeien? En we gaan op zoek naar bevertjes, een heel fotogeniek plantje.

Tip van de boswachter: Het is verstandig om laarzen of stevige schoenen aan te trekken.
Datum: zondag 27 mei 2018. Tijd: 10.00-12.00 uur
Vertrekpunt: Neem vanaf de Kennemerstraat tussen Heiloo en Limmen de afslag Lage Laan richting de A9. De A9 passeren en daarna de parallelweg rechtsaf. Aan het einde van de weg parkeren. Vanaf het Noord-Hollands Kanaal de Kanaalweg naar Heiloo volgen. Voor de A9 linksaf de parallelweg nemen langs de A9. Aan het einde parkeren.
Kosten: € 7,- en € 3,- voor kinderen tot 12 jaar. Beschermers € 4,- en € 2,- voor hun kinderen tot 12 jaar.

Geef je hier op voor deze tocht.

Bevertjes, foto Peter Melman.

Deel op Social Media:

Terug naar de homepage